Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty

Příspěvky

Zdravotní chutné čaje - heřmánkový voňavý

9. 10. 2011

Heřmánek

 

0,25 l vody a 1 lžička sušiny, spařit a 20 minut luhovat.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Sladkokyselé okurky

6. 9. 2011

Patentní uzávěr zavařovačky

Drobné okurky víckrát umyjeme, třeba i měkkým kartáčkem (např. v koupelně v nádobě ve vaně, aby bláto stříkalo kam má). Počkáme až oschnou. Potřebujeme křen, koření.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Pařené okurky

31. 8. 2011

Pařené okurky

Okurky dvakrát umyjeme kartáčkem a opláchneme.

Na 1 litr dáme 24 g soli, kopr, křen, hořčičné semeno.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Nakládané okurky

25. 8. 2011

ovocezeleninasdc10857es-2.jpg

Na 10 l vody potřebujeme 0,25 kg soli a 3 kostky cukru. Rozmícháme a okurky zalijeme, zatížíme, nesmí plavat.

Předem stejně velké namočíme na 10 h do vody, omyté. Dále potřebujeme křen.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Paprikové lusky v soli

21. 8. 2011

Paprikový červený lusk

 

3 kg červené syrové papriky, 350 g soli.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Zelenina v soli

17. 8. 2011

 

Zavařovačky sušíme na radiatoru aj.

 

2 kg celeru, 2 kg mrkve; 1,5 kg petržel kořen; 0,75 kg kapusty; 0,75 kg brukve; 0,5 kg póru; 0,5 kg celerových listů; 0,5 kg petrželové natě, 1 kg cibule, 1 kg květáku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Jak uchovat šípky

10. 8. 2011

 

sipky-ker.jpg

Po sběru šípky rozpůlíme, vyčistíme a vymyjeme.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Pečená jablka

27. 7. 2011

ovocejablkosdc11637es.jpg

 

 

 

Upečeme 5 kg oloupaných a vykrájených jablek. Slupky usušíme a v zimě vaříme na čaj. Pečeme bez vody v troubě do změknutí.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Jablka s křenem

25. 7. 2011

ovocejablkopulsdc11638.jpg

 

 

 

5 kg jablek se slupkou nahrubo nastrouháme, promícháme okamžitě s 0,25 kg cukru a 100 g jemně nastrouhaného křenu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Vařené džemy

27. 5. 2011

Zavařovací láhev

 

Vaříme v neotlučených pekáčích. Ovoce rozmeleme a rozprostřeme v tloušťce asi 1,5 cm. Tím se zkrátí doba vaření. Polovinu cukru přidáme ke konci vaření a polovinu do hotové horké marmelády či džemu, rozmícháme a plníme do horkých sklenic, uzavřeme. Dřív se převázaly dvojitým celofánem.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0


 

 

Portrét



Poslední fotografie


Kontakt

Astro esoterická společnost

astroeso@seznam.cz



Archiv

Kalendář
<< září >>
<< 2019 >>
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Statistiky

Online: 1
Celkem: 216624
Měsíc: 1640
Den: 38