Syrová strava na kůru
Proto tělu musíme dát více látek zásadotvorných (ovoce, zelenina.. a ořechy), než kyselinotvorných (maso, moučné výrobky z bílé mouky, sladkosti, sýry, vejce..).
Dieta pro generální očistu těla má mít;
přírodní produkty v přirozeném stavu, nepráškované, nepostříkané, ekologicky získané.
- Předsnídaně: 1 hodinu před prvním jídlem nalačno vypijte čaj dle nemoci. Pokud jste zdraví (relativně), dejte si slabší kopřivový čajík anebo léčivou libovolnou minerálku (je jich mnoho druhů) a to vlažnou.
- Snídaně mezi 9-10h: Naklíčené obilí či rozemletý šrot 20 až 125 g. Zapijeme (do půl litru) mlékem. Můžeme sníst celozrnný chléb (černý, graham do 63 g) s 10 g másla a ořechy 25 i více gramů (pro funkci mozku).
- - mezi všemi jídly odtud dále anebo minerálky léčivé - -
Pijte tekutinu - tedy dostatek slabšího libovolného čaje (viz výše).
- 0běd mezi 12 až 1 h:
Předkrm; Syrový čerstvý libovolný salát od 125 g výše a 10 g másla (nikoliv náhradních jiných tuků označovaných jako "máslo").
Hlavní jídlo;
Polévka z převařeného bramboru (základ), přidáme čerstvé umleté zrno (pšeničné žitné, anebo klíčené obilí 10-125 g plus vejce, převařit. Syrová kořenová zelenina od 125 g a zelené natě přiměřen se vkládají jako vložky do hotové polévky a již nevaříte.
- Svačina 15 až 16 h: Müsli (nebo vločky do 60 g a čerstvé ovoce do 250 g i více /anebo přiměřeně sušeného ovoce cca 30 g). Zapít mlékem do 0,5 l. Dále smíte sníst chléb do 65 g samozřejmě celozrnný jednodruhový (ne žitný a pšeničný spolu smíchaný), který smíte namazat máslem do 10 g. Opět lze sníst i 50 gramů či trochu více ořechů (střídejte je, je jich hodně druhů).
Shrnutí:
Kopřivový slabý odvar je vhodný vždy, léčí většinou nemocí, anebo jim předchází v lepším případě. Pokud se nemůžete sami pro nějaký rozhodnout (bylinkový, nikoliv ruský apod.), zvolte kopřivu (podběl, měsíček, heřmánek aj., ne ve směsi).
Jestliže máte jistou nemoc, pijte minerálky a slabé bylinné čaje takové, které vaši potíž léčí, celý den.
Jíme pouze 3 krát v průběhu dne.
Poslední jídlo je nejpozději v 16 h.
Po 17 hodině pijte kolik potřebujete. Uvědomte si, že tzv. 100% šťávy nejsou stoprocentní z žádných hledisek, ačkoliv se to neuvádí, musí v oněch obalech vydržet měsíce ne-li déle, než si je někdo koupí, kdo ví kolik uvedeného ovoce obsahují, zdali jsou dochuceny a jak, čím.. nejsou vhodné. Můžete si udělat z čerstvého ovoce vodnaté pití sami. Např. střední loupané... jablko, banán, hrušku, ..... pomixujte s vodou cca na 1 l a nedochucujte. Tak máte na sto procent ovocnou čistou čerstvou nekonzervovanou šťávu.
Množství na den, které si můžete rozvrhnout i jinak sami do 3 hlavních jídel je toto:
- naklíčené obilí 50- 250 g
- celozrnný nejlépe domácí chléb do 125 g
- ovesné vločky do 70 g
- čerstvé ovoce od 250 g výše
- čerstvá zelenina od 250 g výše
- čerstvé (netrvanlivé..) syrové (nevařené..) mlíko do 1 litru
- čerstvé máslo (ne Heru, Sanu aj.) do max. 30 g
- čerstvé vejce (ne nakládané, staré..) max. 1 kus
- ořechová jádra růžná 50 i více gramů (ne semena s obaly, ale loupané jako tykvová, pistáciová, kešu, para, mandle a neochucené, ani solené, ani slazené, ani balené do různých cukrářských hmot)