Jalovcová kůra
V "bylinkách" /obchodech/ si pořídíme jalovcové bobule. Ty pak intenzívně žvýkáme až z nich máme měl a ten spolkneme. Jíme je těsně před jídlem. První den 4 bobulky. Kůru můžeme několikrát opakovat s přestávkou asi 3 týdnů mezi akcemi. Význam: POZOR! Nesmí ji dělat ten, kdo prošel zánětem ledvin, má nemocné ledviny, nebo mu lékař řekl, že je pro něj nevhodná.
Druhý 5 kusů.
Další o jednu více.
Když jsme došli k 20 bobulím, ubíráme po jedné denně zpět na 4.
Ukončíme.
Kůra čistí krev, zklidňuje srdce, pudí močit, podporuje zažívání, posiluje žaludek a střeva, rozpouští kameny, pomáhá vylučovat jedy a odpad z těla, včetně zapáchajícího dechu, působí proti zahlenění, revmatismu, ischiasu i dně.