Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak zdravě kořenit

20. 4. 2011

Zvlášť kmín, fenykl a anýz jsou zdravé a potřebné.

Pěstovat si můžeme: bazalku, majoránku, saturejku, estragon, melisu citronovou, mátu peprnou i kadeřavou, kerblík, šalvěj, pažitku, libeček, petrželovou nať, celerovou nať, kopr, trvalé cibulové natě, řeřichu atd.

Divoce rostoucí bylinky se také hodí: pastuší tobolka, šťovíkové listy, mladý řebříček, čerstvá mařinka vonná, lístky tužebníku jilmového, řeřicha potoční, jitrocel úzkolistý i širokolistý, openec a kopřiva.

Mimo okořenění hotových jídel je můžeme použít i jinak.

Regenerační nápoj:

před zeleninovým obědem nebo večeři.

Příprava:

a) 1 díl rozkrájených listů kopřivy a 7 dílů mléka anebo podmáslí rozmixujeme a pijeme. Kopřiva má více železa než pověstný špenát, má dvakrát více draslíku a skoro třikrát vápníku než on. Má také sdostatek síry a hořčíku.

b) pokud máte strojek na získání šťávy z kopřivy, můžete ji pak také míchat v poměru 1 : 7 .

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Kontakt

Astro esoterická společnost

astroeso@seznam.cz



Archiv

Kalendář
<< prosinec >>
<< 2020 >>
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Statistiky

Online: 1
Celkem: 270465
Měsíc: 3390
Den: 84