Jak zdravě kořenit
Zvlášť kmín, fenykl a anýz jsou zdravé a potřebné. Pěstovat si můžeme: bazalku, majoránku, saturejku, estragon, melisu citronovou, mátu peprnou i kadeřavou, kerblík, šalvěj, pažitku, libeček, petrželovou nať, celerovou nať, kopr, trvalé cibulové natě, řeřichu atd. Divoce rostoucí bylinky se také hodí: pastuší tobolka, šťovíkové listy, mladý řebříček, čerstvá mařinka vonná, lístky tužebníku jilmového, řeřicha potoční, jitrocel úzkolistý i širokolistý, openec a kopřiva. Mimo okořenění hotových jídel je můžeme použít i jinak. Regenerační nápoj: před zeleninovým obědem nebo večeři. Příprava: a) 1 díl rozkrájených listů kopřivy a 7 dílů mléka anebo podmáslí rozmixujeme a pijeme. Kopřiva má více železa než pověstný špenát, má dvakrát více draslíku a skoro třikrát vápníku než on. Má také sdostatek síry a hořčíku. b) pokud máte strojek na získání šťávy z kopřivy, můžete ji pak také míchat v poměru 1 : 7 .