Masky z domácích zdrojů
(Obrázek pouze jen jako ozdoba, něco od těla)
Je nejlépe, když si je před potřebou uděláme sami. Víme co si do nich dáme. Víme i že si do nich nedáme žádné chemikálie, které tělu neprospívají. Které póry difundují skrz kůže bůhví kam. A máme naprostou kontrolu i kvalitě surovin, čerstvosti a přehled. Po nanesení masky se už nepitvoříme, nesmějeme ani nehovoříme, abychom mimikou nerušili výsledek. Po obvykle asi 20 minutách, kdy jsme leželi na zádech a pleť byla bez pozemské tíže hezky uvolněná, pomalu vstaneme a lehce si ji odstraníme cákáním dostatku vlažné vody na sebe. Tam kam jsme ji nanesli: obličej, dekolt, krk, ruce, nohy... to je na vás každém. Je lépe se pak ani neutírat a počkat než oschnete. Ale jestli se musíte otřít, pak to udělejte něžnými doteky formou poťukávání savým materiálem, nedráždivým, který nedře kůži! Maska Malinová - rozmačkáte dvě lžíce malin čerstvých /rozmražených/, přidáte lžíci (polévkovou) mléka a vaječný bílek nešlehaný. Dobře promícháte a štětečkem, který máte k tomu účelu, nebo měkkou plochou stěrkou nanesete kam potřebujete. Maska je výživná a vliv bílku je stahující - na suchou a vrásčitou nepoužívat! V tom případě udělejte totéž, bez bílku. Kompotované ovoce se nehodí!